Una sessió informativa als veïns del Vapor Gran arrenca el compte enrere a les pròximes àrees de vianants

Vora 150 veïns han participat de la sessió informativa per les noves àrees de vianants que s’instauraran al mes de maig. El Vapor Universitari ha estat l’escenari des d’on els regidors Lluïsa Melgares i Carles Caballero, juntament amb la directora de mobilitat Susi López, han exposat els canvis de trànsit que es duran a terme a les àrees de la Plaça Vella i del Vapor Gran. L’Ajuntament valora positivament les restriccions i canvis de sentit que va portar a terme al mes de juny i enceta una nova fase d’un procés que s’ampliarà després de l’estiu als entorns del Vapor Ventalló, el Passeig i el carrer de la Creu Gran.

D’aquí dues setmanes els veïns afectats començaran a rebre les cartes postals on se’ls explica la normativa. En el mateix s’obre, s’inclourà el formulari a través del qual cada habitatge o plaça d’aparcament podrà demanar fins a quatre distintius per accedir a les àrees de trànsit restringit. Aquest tràmit es podrà fer tant de manera telemàtica com presencialment lliurant les documentacions en unes urnes que s’habilitaran a diferents espais. A l’abril és quan rebran els distintius, així com les instruccions per demanar els comandaments de les pilones en el cas dels carrers de la Cisterna i d’Iscle Soler. I a partir de maig, ja quedarà prohibit el trànsit de pas: per aquestes dues àrees de vianants només podran circular-hi veïns, serveis públics i d’emergències, taxis, càrrega i descàrrega de mercaderies dins dels horaris limitats i, de manera temporal durant el primer any, acompanyament dels menors de sis anys a les escoles.

L’objectiu immediat d’aquestes mesures és assolir l’any vinent una reducció del 12% de desplaçaments en vehicle privat. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Carlos Caballero, la contaminació a Terrassa és preocupant: la meitat de dies de l’any els nivells de diòxid de nitrogen dupliquen el límit del que es considera saludable segons l’Organització Mundial de la Salut. El 80% de la contaminació de l’aire el causa el trànsit i a Terrassa actualment s’estan fent fins a 200.000 trajectes diaris en cotxe per a desplaçaments inferiors als 2Km.

Un exemple de la millora aconseguida des del juny és el carrer del Vall: ha passat de 4.500 vehicles diaris a 350, el que ha suposat una reducció del 56% en el diòxid de nitrogen a l’aire.