Una setmana per redescobrir el plaer de jugar al carrer

Bitlles finlandeses, la rutlla o la baldufa… són només alguns exemples de la cinquantena de jocs que es podran practicar cada dia de 5 a 8 de la tarda, a la Plaça Vapor Ventalló, del 4 al 8 de setembre. És la 1a Setmana de Jocs al Carrer, una iniciativa que vol replicar l’experiència de Manresa on ja fa 15 anys que la van posar en marxa amb molt d’èxit els dies previs a l’inici d’un nou curs escolar.

L’objectiu és redescobrir el plaer de jugar al carrer amb altres companys i companyes superant, a poder ser, els videojocs i les maquinetes.

Cada dia es tancarà la jornada amb la narració d’un conte i el dijous la sessió es perllongarà fins a la mitjanit. A més, del 2 al 10 de setembre s’exposa a la sala Salvador Alavedra dels Amics la mostra “Joc a joc, plaça a plaça”, realitzada per l’associació cultural Lo Llaüt d’Ascó i Toca Joc.

La 1a Setmana de Jocs al Carrer neix amb voluntat de continuïtat i d’estendre’s per diferents places i barris de la ciutat. Està organitzada pel Centre Excursionista, els Amics de les Arts, Toca Joc i el col•lectiu de narradors de contes Vet aquí que, però també hi col•laboren l’Ajuntament, Creu Roja, Prodis i molts altres entitats aportant material, voluntaris i experiències.