Una terrassenca fa una crida a la donació de medul·la òssia i desmitifica aquest procés

María Barranco és terrassenca, té 27 anys, una parella i una filla de 2 anys. El passat 8 de juny, en plena pandèmia, li van diagnosticar leucèmia mieloide aguda. Ha passat un mes i 4 dies a l’Hospital de Sant Pau fent tractament i ha de tornar a ingressar-hi el proper dia 25 per un trasplantament.

Ha penjat tot el seu procés a les xarxes. En un dels vídeos explica la importància de ser donant de medul·la i també la senzillesa del tràmit. Barranco creu que  la gent té idees equivocades sobre la metodologia. Majoritàriament no es realitza a través d’una punció lumbar ni requereix cap tipus d’ingrés. Es tracta d’una donació de sang, especial i que dura unes hores.

En el seu cas, si no es troba un donant adequat, la seva germana podrà ajudar-la. Es realitza llavors un transplantament que s’anomena haploidèntic. Es fa quan les dues persones són compatibles al 50% i per a casos urgents.

Barranco vol remarcar la importància de registrar-se com a donant de medul·la òssia, un gest que pot salvar una vida a qualsevol punt del planeta.