Una vaga de zel dels maquinistes provoca afectacions al servei de Rodalies

Una part del col·lectiu de maquinistes fan vaga de zel des d’aquest cap de setmana per reivindicar qüestions salarials.  L’aturada està provocant afectacions en el servei de Rodalies de Catalunya com per exemple demores o la supressió de trens. La companyia ho considera una  vaga encoberta perquè només ve motivada per aquests temes de sou i s’han obert expedients disciplinaris.

El passat 29 de desembre es va signar la pròrroga del II conveni col·lectiu de Renfe amb el suport de CCOO i UGT i l’abstenció de CGT. El sindicat de maquinistes SEMAF va abandonar la reunió i no va signar. Les principals peticions responen a temes econòmics. Bàsicament demanen el cobrament del 100% de la prima variable de producció del 2020 que es va suprimir per la pandèmia, l’ascens de categoria professionals d’alguns maquinistes i l’increment de 5 de dies de vacances pels conductors.

Renfe diu també que les accions del maquinista en vaga pretenen bloquejar la formació de futurs conductors de tren i que això afectarà més endavant el servei i dificultarà la liberalització i apertura de la competència del mercat ferroviari.

La companyia lamenta les molèsties que se’n puguin derivar i recomana a les persones usuàries que consultin les webs i telefòns d’informació per conèixer l’estat del servei, www.rodaliesdecatalunya.catapp de Rodalies, compte @rodalies i 900 41 00 41.