Una vintena de participants en la Festa i Tast de la Ratafia artesanal

La ratafia és un dels licors tradicionals més nostrats. I com tot producte elaborat, la seva tècnica és pràcticament artesanal. De fet, cada elaborador té la seva pròpia recepta. Per això, ja fa uns anys, la colla dels Federins van decidir donar a conèixer aquestes tècniques amb una festa i tast dels productors no professionals de la ciutat i comarca.

Una vintena de persones han participat en aquest concurs que pretenia obtenir la millor ratafia de l’any amb un premi en metàl·lic de cent euros pel guanyador, que ha estat en Rafael Rosa. El segon premi ha estat per la Pilar Vellet i el tercer classificat, la Glòria Ferrer.

La ratafia és un producte molt delicat que veu alterat el seu gust en funció de molts condicionants ambientals, com la sequera que afecta en aquests moments.

Des dels Federins, com a bons amants de la ratafia, (recordem que són els impulsors de la ratafia Modernista de Terrassa) reivindiquen el seu consum -sempre amb moderació, és clar-; ja sigui de manera tradicional en un gotet o com a ingredient en la cuina més tradicional, ja que la seva elaboració prèvia fa que casi molt bé en guisats de llarga cocció.