Entitats Manifestació Sanitat Pública Qualitat

Una vintena d’entitats convoquen una mobilització el 14 de gener per una sanitat pública de qualitat

Una vintena d’entitats veïnals, sindicals, socials i de salut  de la ciutat consideren que la situació de la sanitat pública a Terrassa és greu. Per això han convocat una gran mobilització prevista pel proper 14 de gener per defensar el dret a una sanitat pública i de qualitat.

Les entitats convocants es van reunir divendres passat al Centre Cívic President Macià per analitzar la situació de la sanitat pública a Terrassa i acordar mesures a adoptar.

La plataforma denuncia mancances en l’atenció primària, fet que, diuen, repercuteix negativament en els sectors més desprotegits de la societat. Per això, reclamen que les administracions inverteixin decididament en salut i en aquest sentit demanen que els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya destinin el 25% de la despesa a sanitat pública.

Segons les associacions, la salut s’ha convertit en una de les principals preocupacions de la població. En aquest sentit, l’atenció primària representa, diuen, la porta d’accés al dret a la salut per a la majoria de la població, especialment de les persones i els col·lectius en situació de major vulnerabilitat. L’increment de les necessitats sanitàries de la població, afegeixen, no s’han vist acompanyades de mesures eficaces ni d’un augment suficient de la inversió per reforçar l’atenció primària. Segons les entitats, l’atenció primària ha estat la gran perjudicada de la manca d’inversió en l’ultima dècada.

Les entitats asseguren que estan treballant en una gran mobilització prevista per al proper 14 de gener, en la qual faran una crida a tota la ciutadania a defensar el dret a una sanitat públic i de qualitat. Algunes de les entitats que formen part del grup impulsor a Terrassa són: AVV de Sant Pere Nord, AVV Can Palet, AVV de la Cogullada, AVV de Ca n’Anglada, AVV d’Egara, AVV de les Martines, AVV de Can Tusell, AVV Sant Pere, AVV Arenas Gripia Can Montllor, AVV la nova de Can Parellada, AVV de la Maurina, AVV de Poble nou-Zona esportiva, AVV de Pere Parres, AVV de la Font de l’Espardanyera, FAVT, Comité Mutua de TERRASSA, Comitè CST, Taula de l’aigua, Consell d’Entitats d’Acció ciutadana, CCOO, CGT, Plataforma de Sanitat-Marea Blanca, MPD, Prou Barreres, Casal de la dona. Hi ha una nova reunió convocada per avui mateix, a les 19h, al Centre Cívic President Macià.