Castellar Habitatges Xerrada Consell Comarcal

Una xerrada sobre els ajuts per a la rehabilitació d’habitatges desperta gran interès

Més de 100 persones han omplert la primera sessió informativa sobre els Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges. La conferència  organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, junt amb les oficines tècniques de rehabilitació, ha tingut lloc la Sala Auditori del Mirador de Castellar del Vallès aquest dilluns. La sessió ha despertat un gran interès i  ha permès posar sobre la taula els avantatges i requisits de les convocatòries vigents. 

Les Oficines tècniques de rehabilitació han facilitat informació a través de la resposta a preguntes i també casos pràctics, fet que va facilitar, doncs, molt la comprensió del procés de petició i concessió dels ajuts. Es pot trobar tota la informació en el web Rehabilitar és estalviar. 

Així actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges finançades amb fons Next Generation EU. Es poden sol·licitar a nivell particular. El Consell Comarcal les ha recollit en aquest espai del web.  

S’han destinat per la convocatòria d’aquest any 2022 més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuint-se en tres programes. Es preveu, doncs, el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació.

Noves sessions informatives a Palau-solità i Plegamans i a Viladecavalls

Ja s’han programat dues sessions més per les properes setmanes: a Palau-solità i Plegamans i a Viladecavalls. Les sessions són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. Tot i realitzar-se en aquests municipis, estan obertes a ciutadania de tota la comarca.

No es descarta que properament es programin a noves ubicacions.

Les sessions programades són:

  • 18 d’octubre: Palau-solità i Plegamans,  a les 18 hores, a la Sala Auditori de Can Cortès (Avinguda del Camí Reial, 56).
  • 8 de novembre: Viladecavalls, a les 18 hores, a l’Auditori de l’Escola de música Pau Casals, (Plaça Coronel Busquets,1).

 [Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental]