Unes 4.200 persones es manifesten contra les violències masclistes i la precarietat laboral

“Ni víctimes ni passives, dones combatives” o “Sense les dones no hi ha revolució” són alguns dels lemes que s’han pogut escoltar durant la concentració i la manifestació feministes d’aquest 8 de març, que s’ha caracteritzat per la solidaritat i pel sentiment de pertinença a una mateixa causa.

Des del Comitè Local de Vaga s’ha fet una crida a visualitzar l’aportació femenina en diferents sectors, no assistint al lloc de treball i estenent la vaga a l’àmbit educatiu, al de cures i al de consum. A les escoles, les alumnes han participat activament en els diversos actes que s’han organitzat i han animat a tota la comunitat educativa i als seus companys a participar.

Els actes reivindicatius s’han iniciat aquest dijous amb una concentració davant l’Ajuntament, on ells i elles han denunciat la discriminació que viuen les dones i el col·lectiu LGTBIQ a múltiples nivells, tant en l’àmbit laboral com en el domèstic, entre d’altres. Segons xifres de la Policia Municipal, unes 2.200 persones s’han reunit per tenyir de violeta el centre de la ciutat.

Al vespre, una manifestació multitudinària ha pres els carrers principals de la ciutat. Mares, pares i fills s’han unit per denunciar totes les violències masclistes, una xacra que a Terrassa ja va registrar l’any 2016, 650 denúncies en l’àmbit de parella.

La manifestació, que ha comptat amb 4.200 participants segons dades de la Policia Municipal, ha arribat fins a la Plaça Vella, on s’ha fet la lectura del manifest que exigeix que el Pacte d’Estat contra violències masclistes es doti de recursos, es denuncien les retallades pressupostàries en salut, serveis socials i educació i s’exigeix la immediata suspensió de l’Article 155.