Unes trenta mil persones visiten per Tots Sants el cementiri municipal

El dia de Tots Sants és per molta gent una jornada de record i retrobament amb aquelles persones que ja no hi són. I per això, els cementiris es preparen per rebre aquests dies la visita multitudinària de moltes famílies. En el cas de Terrassa, els serveis funeraris de la ciutat ho han deixat tot a punt perquè la visita a la instal·lació sigui la més plàcida i còmode possible. Com és habitual en aquest primer de novembre, s’ha habilitat l’aparcament i s’ha dotat de personal perquè el públic pugui estacionar el seu vehicle, s’han adequat els accessos per arribar en cotxe i s’ha posat a punt el transport públic per desplaçar-se amb més comoditat.

En un dia així, el cementiri vol fer la visita dels terrassecs tan atractiva com sigui possible, i per això any rere any introdueixen petits canvis i novetats. A les parades de flors s’hi afegeix la food track per prendre i menjar alguna cosa durant l’estada, el conta-contes per superar el dol gestacional, o els tres punts de música només per posar alguns exemples.

La ciutadania reconeix aquest nou paper dels cementiris i agraeix els canvis que s’hi introdueixen

El dia de Tots Sants segueix essent la data assenyalada de la ciutadania per visitar els seus difunts. De fet, així ho avalen les xifres. A Terrassa, unes 30.000 persones passen durant aquests dies pel cementiri municipal.

Unes xifres que es resisteixen en caure malgrat el canvi de tendències funeràries que es produeixen, ja que la incineració és una pràctica cada vegada més generalitzada a la nostra societat.