Únic dia per votar presencialment a les eleccions de la Cambra, les més participatives de la història

Darrer dia de votació a les eleccions de la Cambra de Comerç per escollir 35 de les vocalies del ple per sufragi universal. Després de cinc dies de vot a distància aquest dimecres és l’únic que permet el vot presencial, també electrònicament, a la seu de la institució. Es pot emetre en quatre pantalles tàctils habilitades a la segona planta de la Cambra des de les 10 del matí i fins a les 5 de la tarda.

En els cinc primers dies, fins dimarts, han votat en remot 1.489 electors. Són un 3,63 per cent dels 40.987 electors censats. Corresponen a 34.547 empreses i autònoms. Cadascuna pot votar en tants epígrafs on estigui donada d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques. En les darreres eleccions, al 2019, van votar 1.036 electors, vora un 2,5 per cent.

Els resultats els farà públics el Departament d’Empresa i Treball aquest vespre un cop s’obri l’urna electrònica i es faci el recompte. Les cambres de Terrassa, Manresa i Barcelona són les úniques de les tretze catalanes on hi ha eleccions a tots els epígrafs sectorials. De moment, a Terrassa és on la participació és més alta.

Tot el procés electoral està sent verificat per un auditor, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i una Junta Electoral Central.

Per les 35 vocalies del ple de la Cambra s’han presentat 74 candidatures, gairebé totes integrades en els grups d’empreses La Teva Cambra i Eines de País.