Unipost busca la seva viabilitat a través d’un Expedient d’Ocupació

L’operador postal privat, principal competidor de Correus a Espanya, Unipost, presenta un Expedient de Regulació d’Ocupació per als 2.200 treballadors que té en plantilla. La companyia catalana es troba des del mes de juny en ple concurs de creditors voluntari, amb un deute pròxim als 50 milions d’euros. L’empresa té una coneguda oficina a Terrassa pel registre de la Guardia Civil durant la campanya de l’1 d’Octubre.

També té oficines a Sant Quirze, Rubí, Sabadell, Manresa i Lleida entre d’altres municipis. Unipost, amb una xarxa de 140 franquícies que ocupen a uns 2.000 col•laboradors més, no ha pogut fer front als seus deutes que es reparteixen entre la banca i els proveïdors. El 2013 ja va acomiadar a 450 treballadors i el 2016 va aconseguir un acord per refinançar el deute, després d’aplicar més ajustos i retallades a la plantilla.

Per aquestes dates és quan els treballadors de Manresa van estendre les seves mobilitzacions a la resta de la plantilla perquè no cobraven al dia les seves nòmines i s’acumulaven els deutes i retards en d’altres pagaments. L’empresa que no ha volgut fer declaracions, va assegurar en un comunicat que l’ERO li permet fer front a les tensions de tresoreria, garantir la viabilitat i protegir els drets dels treballadors, franquiciats, clients i destinataris. Segons l’empresa que diu voler continuar amb l’activitat, culpa de la seva situació a una particular aplicació de la regulació del sector postal a Espanya que ha provocat un desequilibri en favor de l’operador postal públic, el seu principal competidor.