Unitats de paisà de la Policia Municipal vetllaran per l’ús de la mascareta i evitar aglomeracions

La Policia Municipal treballarà de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra per aplicar sancions amb el màxim rigor a aquelles persones que no respectin la legislació vigent per evitar contagis de la Covid-19. Aquest dispositiu constarà d’unitats de paisà que controlaran de forma exhaustiva el compliment de l’obligatorietat de portar mascareta a l’espai públic, imposant sancions de 100 euros per no complir-la, i d’evitar aglomeracions i consum d’alcohol a la via pública, fet que pot comportar sancions de fins a 600 euros, segons la legislació vigent. També es controlaran de forma exhaustiva les distàncies mínimes entre taules a les terrasses de cafeteries i bars.

Així s’ha acordat aquest matí en la reunió que ha convocat l’alcalde, Jordi Ballart, i que ha comptat amb la participació de la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i de la regidora de Salut, Mònica Polo, amb comandaments de la Policia Municipal, per establir noves mesures que ajudin a frenar els contagis de coronavirus a la ciutat.

L’objectiu és aplanar la corba de contagis a Terrassa i mantenir sota control unes dades sanitàries que són preocupants. A l’espera de l’actualització de les dades sanitàries a la ciutat, que poden experimentar algunes oscil·lacions en funció del moment en el qual es donen per definitives, el divendres, dia 7 d’agost, es va produir un increment important de casos diagnosticats a Terrassa amb 68 persones. El dissabte aquesta xifra va baixar a 38. Als hospitals de la ciutat han baixat les persones de Terrassa ingressades a planta, que ara són 22 (-2) i a la UCI hi ha 3 persones ingressades. Continuen essent dades elevades i preocupants. Quant a la situació a les residències de gent gran, s’ha activat un sistema de seguiment telefònic periòdic, per tal de disposar d’informació actualitzada de la situació sanitària a les residències de gent gran i s’ha establert també un sistema d’alerta per tal de respondre a incidències, que està a disposició de les residències tots els dies de la setmana.

El Govern municipal, a través del Comitè de Seguiment Covid-19, fa un seguiment continuat de la situació sanitària a la ciutat, en estreta col·laboració amb el departament de Salut de la Generalitat. En funció de l’evolució de les dades i de la planificació prèvia que s’ha fet dintre del Pla d’Actuació envers la crisi sanitària de la Covid-19, el Govern municipal pren les mesures adients per reforçar la prevenció i la lluita contra el coronavirus.

S’amplia el programa extraordinari de reg nocturn a places i espais públics
Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, l’Ajuntament amplia i reforça el programa extraordinari de reg nocturn a places i espais públics. Així, Eco-Equip continuarà fent aquesta tasca i comptarà amb el reforç d’una empresa especialitzada per estendre la mesura a altres espais els dijous, divendres i dissabtes a partir de les 12 de la nit.

Aquesta setmana els espais on es farà el reg nocturn (que poden variar les properes setmanes) són: parc de les Nacions Unides, avinguda del Parlament, avinguda de Francesc Macià, plaça Primer de Maig, plaça de Cipriano García, plaça del Celler, carrer de Wagner, plaça de Torre-sana, plaça del Doctor Cadevall, plaça de Salvador Espriu i Vapor Gran.

L’Ajuntament insisteix amb la necessitat d’actuar amb molta precaució ja que el coronavirus “és molt perillós”. Cal practicar sempre les “3M”: Mascareta, Mans (rentat freqüent) i Metres (1,5 metres de distància física). Fonamental: evitar aglomeracions de persones.