Uns 120 professionals participen en la Tercera Jornada contra l’assetjament escolar

El 75 per cent de les persones afectades per assetjament escolar no ho expliquen a ningú per por o per vergonya, dues de les emocions més habituals que experimenten les víctimes de l’assetjament. En la Tercera Jornada de sensibilització contra l’assetjament escolar, celebrada aquest dijous a la Biblioteca Central, s’ha plantejat entre els més de 120 participants, el repte de detectar la violència invisible entre els escolars, aquella que s’exerceix sense deixar marques físiques.

La Jornada, dirigida a professionals que intervenen en l’àmbit educatiu, ha comptat amb dinàmiques de grup, xerrades d’especialistes i tècniques per a la detecció i prevenció de l’assetjament escolar. Una de les xerrades s’ha centrat en l’empatia o la voluntat d’ajuda als altres, una actitud per desenvolupar des dels primers anys d’educació. També s’ha plantejat el protocol per a la detecció i intervenció en cas de ciberassetjament. Durant l’acte s’ha presentat la Guia contra l’assetjament.

Aquesta és la tercera edició d’una jornada que vol formar als professionals que intervenen en casos d’assetjament en l’àmbit educatiu. Un problema que sovint sobrepassa els centres d’ensenyament i que continua a l’espai públic, més difícil de detectar des de l’escola.
La policia municipal a través de la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat, organitza aquesta tercera edició contra l’assetjament junt amb el servei d’Educació.