Uns 160 abonats del Segle XX es queden sense llum durant tres hores cada nit

Des de mitjans de gener diversos veïns del barri del Segle XX es queden sense llum a la mateixa hora pels volts de les vuit del vespre i durant ben bé tres hores. Els talls, sense avís previ, afecten els habitatges dels grups de Santa Margarida, a la carretera de Rubí, els del carrer Zuloaga i alguns dels carrers Navas de Tolosa i Vallparadís. En total, uns 160 abonats de la companyia Endesa.

Ho pateixen des del 17 de gener, pràcticament cada dia i amb poques excepcions, entre quarts de vuit i les onze de la nit i mai en divendres ni dissabte.

Entre aquestes hores, res de llum, calefacció, aigua calenta i cuina elèctrica. Només els qui tenen cuina de gas poden preparar el sopar, això sí, a les fosques o amb espelmes. La baixada de tensió no és total però no hi ha prou potència per engegar cap electrodomèstic. Els talls no afecten mai l’enllumenat públic.

Els veïns afectats ja van patir talls diaris de llum fa dos anys, als mesos de gener i febrer, just després del temporal Filomena. Aleshores la subestació elèctrica del carrer Vallparadís la van traslladar a la carretera de Rubí. L’any passat, els talls només van ser de dos dies.

Han presentat queixes a Endesa però no els donen cap solució. Ara miren de presentar un reclamació a la Generalitat un cop esgotada la via de Consum. La companyia elèctrica no té registrada cap incidència a la instal·lació i properament analitzarà altres possibles causes que provoquin els talls de llum.