Uns 2.000 joves busquen futur formatiu i professional a la Fira d’Orientació

Uns 2.000 alumnes de secundària passaran entre aquest dijous i divendres per la Fira d’Orientació del recinte Firal per triar i remenar d’entre un munt d’ofertes formatives i professionals. En total són més de 50 estands agrupats en tres zones: una dedicada a centres d’ensenyament, una altra a institucions i entitats i una tercera a empreses.

L’Ajuntament ha convidat empreses de tres cadenes de valor representatives de la ciutat: el tèxtil, les energies renovables i la salut. El Gremi Tèxtil hi participa per primera vegada. Aquest és un sector molt vinculat a la innovació i que necessita personal qualificat per a un relleu generacional.

En l’àmbit de la salut el Banc de Sang i Teixits també té un estand a la Fira d’Orientació per a captar l’atenció dels joves. La pandèmia ha fet aflorar noves necessitats i també ha posat de manifest la falta de professionals a infermeria.

El primer matí de la Fira d’Orientació ha estat un anar i venir de grups d’estudiants de 4rt d’ESO. Alguns ja saben què faran, d’altres encara estan a l’expectativa.

L’obertura durant les tardes permetrà que també les famílies puguin visitar la fira, així com les persones adultes que es plantegen redefinir la seva trajectòria laboral.