Uns 400 treballadors i treballadores de B. Braun Medical es manifesten i tallen les dues rotondes d’entrada a Rubí

La plantilla de B. Braun Medical S.A.U. ha començat la setmana amb una manifestació i talls de trànsit. Uns 400 treballadors i treballadores (segons els sindicats) d’un total de més de 1.200 han sortit de la planta de Rubí a dos quarts de d’una del migdia i han anat en comitiva fins a la rotonda d’entrada a la ciutat veïna, tallant al trànsit la carretera de Terrassa (Bp 1503) durant uns minuts.

La manifestació ha continuat fins a l’altra rotonda d’entrada a Rubí, afectant així també a la carretera de Molins de Rei.

La plantilla porta dies mobilitzant-se per aconseguir millores laborals. Aquest dilluns han anat un pas més enllà. Si les negociacions no avancen hi ha previstes més accions.

Els sindicats diuen que del 13 al 17 d’octubre cada torn aturarà la produccció una hora. I el dia 18 hi ha una vaga de 24 hores.  Si la primera jornada no és suficient, alterten que ja tenen sol·licitats els permisos per continuar l’aturada els dies 19, 20, 21 i 22 d’octubre.

Els representants dels treballadors diuen que l’empresa pren decisions de manera unilateral. Que no compleix el pla d’igualtat i la càrrega de feina s’ha incrementat. Però el principal punt de desacord és el sou.

Fa dos anys no van rebre cap pujada; l’any passat es van incrementar en un 0,8% i ara l’empresa ofereix un 2,5%. L’increment va acompanyat d’una paga de 500 euros consolidable ara (proporcionals a la jornada laboral de cada treballador), i una altra de 350 euros al febrer de manera puntual. Els treballadors demanen un increment del 6,5%.

Bbraun Protesta 8Bbraun Protesta 7Bbraun Protesta 6Bbraun Protesta 5Bbraun Protesta 4Bbraun Protesta 3Bbraun Protesta 2Bbraun Protesta 1

 

Mani Braun 6 Mani Braun 5 Mani Braun 4 Mani Braun 3 Mani Braun 2 Mani Braun