La UPC dissenya un dispositiu que permet menjar de forma autònoma

Sis alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, de la UPC, han dissenyat un dispositiu que permet menjar de forma autònoma a persones amb malformacions a les mans.

El gadget, que respon al nom de uHandle, resulta ser un utensili d’allò més pràctic: ja que atorga autonomia a les persones afectades amb malalties del sistema nerviós i malformacions d’origen genètic, congènit o causades per accidents. Tanmateix, la seva producció resulta força econòmica: ja que tan sols és necessària una impressora 3D i  el seu cost de fabricació no supera mai els 10 €. Aquest matís resulta fonamental a l’hora de concebre les seves aplicacions. El què es pretén és donar-li utilitat a ONG s i països amb uns índexs més elevats de pobresa i de sanitat, per contra, més baixos.

Ariadna Puig, Arnau Fernández, Sergio Luque, Jordi Marsà, Roger Palau i Andrés Pérez han estat les persones encarregades d’idear  aquesta eina, i han vist els seus esforços recompensats assistint a la final del concurs “mSchools SDG Challenge”. Els alumnes hauran de presentar el seu projecte a un jurat i optaran a un premi de 3.000 €,  si pel contrari el dispositiu resultés ser el favorit del públic,  el premi es redueix a 1000 €.

La final del concurs es celebrarà el proper 27 de febrer, dins el marc “4 years from now”, plataforma d’innovació i start-ups del Mobile World Congress.