Usuaris de Prodis reben un servei d’odontologia adaptat gràcies a un conveni amb la UIC

La Rosa és usuària de Prodis i viu en un dels pisos tutelats que l’entitat té a Torre-sana. Avui té una revisió de les dents però no s’haurà de moure de l’edifici perquè li faran allà mateix gràcies a un conveni entre Prodis i la Universitat Internacional de Catalunya. Cada dimecres a la tarda s’hi desplacen estudiants en pràctiques del Grau en Gerodontologia i Pacients Especials amb la supervisió d’una docent.

La col·laboració de la UIC evita desplaçar-se per anar a fer la primera visita i garantir un tracte a persones amb paràlisi cerebral que no tots els dentistes convencionals saben donar.

Ara és el torn de l’Ángel. Aquí els fan una primera visita de diagnosi. Si es detecta que se’ls cal fer un tractament les professionals de la UIC en fan un pressupost. Per fer-lo ja caldria fer el desplaçament a la clínica, a Barcelona.

Per aquest servei d’odontologia adaptat passaran totes les persones que viuen a alguna de les llars de Prodis i els usuaris que treballen al centre ocupacional. Fins ara només anaven a l’odontòleg per tractar alguna patologia ja detectada però no amb el caràcter preventiu i proactiu que es busca amb el conveni amb la UIC.

Aquesta és la segona setmana que les estudiants de la Universitat Internacional de Catalunya venen a fer aquest servei d’odontologia adaptat. Entre els dos dies han atès onze usuaris com la Rosa i l’Ángel. En la majoria de casos s’han detectat caries i una higiene deficient que hauran de ser tractats a la clínica d’odontologia de la UIC.