Vaga de les infermeres del CAP Rambla en protesta per la sobrecàrrega assistencial

​És la pancarta que les infermeres del CAP Rambla han desplegat per indicar que secunden la vaga. Aquest dimecres al matí de les 40 infermeres, 23 han fet vaga. Els serveis mínims s’han fixat en un 33%.

Són l’únic CAP de Mútua on les infermeres han dit prou. SATSE i altres sindicats majoritaris no han convocat aturades però elles s’han afegit a la convocatòria d’Infermeres de Catalunya, un sindicat petit que va néixer al 2019.

D’aquesta manera han volgut visibilitzar la situació real del col·lectiu a l’atenció primària. Demanen canvis per oferir un servei de qualitat a la ciutadania. Tenen una sobrecàrrega assistencial, 2.500 pacients per infermera, i volen millores de les condicions laborals i retributives necessàries per retenir talent.

Aquestes infermeres també denuncien que els sindicats majoritaris no han informat de la vaga i han signat un conveni sense consultar les bases. Per això, han buscat altres punts de vista i, a partir d’ara, volen explicar-los a la resta de centres d’atenció primària de Mútua.

Segons el Sindicat Metges de Catalunya i la Intersindical-CSC l’aturada té aquest matí de dimecres un seguiment del 75% del personal sanitari (79% a l’atenció primària i del 73% als hospitals). Segons el Departament, el seguiment és d’un 47% de les entitats proveïdores, del 17,5% dels facultatius i d’un 0,8% de la resta de personal.

 

Infermeres Cap Rambla Vaga 2