Vallès Circular proposa canvis d’hàbits durant el confinament per un consum sostenible i responsable

El Vallès Circular proposa aprofitar aquests dies de confinament per observar i reflexionar sobre els hàbits de vida i de consum i sobre l’efecte que l’estil de vida comporta en el medi ambient. És una oportunitat per fer-ho amb la família, per valorar i provar petits canvis que contribueixin a un món més sostenible.

Reflexionar sobre què es consumeix i com es consumeix, sobre la relació d’aquest consum amb la salut, la qualitat de vida o l’impacte en el medi ambient; o pensar en l’estil de vida que condiciona un o altre tipus de consum, és un primer pas per avançar cap a un consum conscient i responsable, per assumir un paper actiu i contribuir a la implementació d’un model econòmic més sostenible a nivell social, ambiental i econòmic.

Des de Vallès Circular recorden que aquests dies de confinament són una oportunitat per fer les coses d’una altra manera. En aquest sentit destaquen, per exemple, la importància de reaprofitar al màxim tot el que tenim per evitar el malbaratament alimentari, no comprar tants productes precuinats, ordenar l’armari de la roba o de la cuina i descobrir tot allò que no s’utilitza i que pot ser de valor per altres persones o revisar la roba de la llar per trobar altres usos a llençols o estovalles, com fer mascaretes o bosses reutilitzables.

Amb canvis en aquesta línia, es pot contribuir, segons Vallès Circular, al desenvolupament de l’economia circular, orientada a aprofitar i allargar al màxim el temps de vida de materials i productes, posant en valor conceptes com la reutilització, la reparació, la remanufactura… Un model contrari a l’actual economia lineal (basada en produir, consumir i llençar).

A l’apartat #pensacircular del web Vallès Circular es poden trobar orientacions i propostes.