Vallesos presenta «Vint-i-un contes», el recull dels relats publicats en deu anys de revista

La revista Vallesos ha presentat aquest dimarts a Terrassa el llibre «Vint-i-un contes». Es tracta d’un recull dels 21 relats de 21 autors vallesans que la capçalera bianual ha anat publicant al llarg de deu anys de vida. La presentació s’ha fet en un acte celebrat a la Biblioteca Central i que ha aplegat els tres autors egarencs del llibre: la periodista Laura Pinyol, l’escriptor Antoni López Massó i l’autor de literatura juvenil Josep Górriz, sabadellenc però lligat a Terrassa per la seva feina com a professor de l’Institut Blanxart. Segons els responsables de Vallesos, el recull aplega una varietat d’estils i visions tan diversa com el paisatge de la comarca, a més de mostrar el pas del temps al llarg d’aquesta dècada.

A banda de l’evolució tecnològica i política dels últims anys, un altre símptoma del pas del temps que es pot percebre llegint els contes és el canvi en l’ortografia: la simplificació dels accents diacrítics que va dur a terme l’Institut d’Estudis Catalans el 2016 fa que per exemple el conte d’Isabel Clara-Simó tingui una falta al títol, però els editors han volgut conservar-ne l’ortografia original. De fet, tot el volum està dedicat a l’autora d’Alcoi, vallesana d’adopció que va viure els darrers anys a l’Ametlla del Vallès i única escriptora desapareguda entre les plomes participants.

«Vint-i-un contes» està publicat pel segell editorial de Vallesos, «Gent i terra». El llibre inclou un conte encara inèdit, escrit per Joan Lluís Bozzo i que apareixerà al pròxim número de la revista.