Vega demana a la Generalitat un full de ruta de l’assistència sanitària actualitzat i amb perspectives de futur

Un full de ruta i una planificació actualitzada i amb perspectives de futur de l’assistència sanitària a Terrassa i a la comarca. Són les principals peticions de l’alcalde, Alfredo Vega, al director general del CatSalut, Adrià Comella, en la reunió que han tingut aquest dimecres al migdia.

Segons Vega, aquest full de ruta ha de servir perquè Ajuntament i Generalitat vetllin perquè Terrassa tingui l’atenció que li pertoca. A la vegada, l’alcalde ha insistit en la necessitat d’una planificació integral per a tota la comarca, que prioritzi la proximitat, la qualitat i l’equilibri entre els proveïdors.

Pel futur, Vega ha demanat actualitzar el Pacte de Salut signat el novembre de 2010 per definir un nou mapa d’atenció primària a la ciutat. El pacte ja preveia la construcció de 3 nous Centres d’Assistència Primària (Can Roca, Avinguda de Barcelona i la Rambla 2) però que encara no s’han fet. El documentat també establia la creació de tres noves Àrees Bàsiques de Salut al voltant d’aquests centres i l’ampliació del CAP Nord i del CAP Sud. Vega també ha insistit en la conveniència que el CST gestioni el futur de CAP de Can Roca. Així, hi hauria equilibri entre els dos proveïdors de la ciutat, Mútua i Consorci, diu Vega.

Les llistes d’espera i l’estat dels serveis d’urgències també s’han analitzat a la reunió. L’alcalde creu que les llistes d’espera s’han d’abordar de manera integral per no traslladar el problema d’un servei a l’altre i així millorar la situació, que a Terrassa és pitjor que el promig de Catalunya. Pel que fa a la saturació d’urgències, l’alcalde ha demanat que s’habilitin els espais disponibles a les plantes buides dels hospitals i que es concretin dates per a la construcció d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) per descarregar els servies de l’Hospital i de Mútua.

Finalment, i entre altres demandes, Vega vol que el servei de Codi Infart funcioni les 24 hores del dia, una necessitat que el director del servei català de salut comparteix i, per tant, s’ha compromès a ampliar l’horari.