Vega explica els nous pressupostos als districtes

A tres dies per a la celebració del ple extraordinari de pressupostos, l’Ajuntament organitza xerrades informatives pels diferents districtes de la ciutat, per donar a conèixer els nous comptes municipals. Aquest dilluns l’escenari ha estat el Casal de Barri de Ca n’Aurell amb representants d’entitats i de la ciutadania en general dels districtes 1 i 4. L’alcalde ha destacat la necessitat de preveure els ingressos i les despeses per a un pressupost sostenible i equilibrat.

D’altres prioritats del projecte de pressupost és cobrir les necessitats bàsiques de la població, la promoció econòmica i la qualitat dels serveis. L’alcalde ha destacat el sanejament dels comptes municipals amb un deute per sota l’estàndar que evita qualsevol tutela o fiscalització per parts d’institucions superiors. Vega ha reivindicat més autonomia financera, lliure dels controls imposats des de Madrid.

El pressupost corrent per aquest any és de 183 milions d’euros, un 4,84 més que l’any passat. Amb inversions incloses, el pressupost puja a 195,4 milions, un 4,97 per cent més, i el pressupost consolidat amb les societats municipals puja a 217,4 milions, un 4, 81 per cent més.