Vega passa comptes en la primera Audiència Pública de la democràcia

Balanç de mandat “raonablement positiu” el què ha fet aquest dimecres l’alcalde de Terrassa a la primera audiència pública que fa el número ú d’un Govern local en democràcia. Al Casal Cívic de Can Parellada, Alfredo Vega ha fet un repàs del seu any com alcalde i dels tres anys de mandat del PSC, dos amb el PdCAT, a l’Ajuntament. Un balanç positiu tot i la crisi de Govern que el va portar a l’alcaldia. Vega diu que la ciutat ha tirat endavant malgrat la crisi econòmica del 2008, tot i que Terrassa encara arrossega més d’un 12 per cent d’atur.

L’alcalde ha entonat el “mea culpa” pel què fa als problemes de neteja i entre d’altres factors ho ha atribuït als 10 anys de recessió econòmica. Vega ha recordat algunes actituds incíviques que es comencen a perseguir. L’alcalde s’ha queixat del poc suport per part d’altres administracions com la retirada dels ajuts de la Generalitat a les escoles bressol o les lleis antimunicipalistes de l’Estat que controlen la despesa local. També ha destacat l’augment de la inversió dels darrers tres pressupostos en Participació Ciutadana, Educació, Drets Civils, com a Capital Cutural i de projecció a l’exterior o la reducció del deute municipal.

L’acte amb una important presència veïnal, ha acabat amb certa tensió per part d’un assistent. La resta, han interpel•lat l’alcalde amb qüestions sobre la connectivitat del barri amb transport públic, l’equilibri entre espai públic i privat, o el pagament per aparcar a l’Hospital de Terrassa. Una qüestió, aquesta última, de difícil solució per haver-hi diferents parts implicades.