Vega trasllada al conseller de Territori i Sostenibilitat els temes pendents a Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, es va reunir dimarts a la tarda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en el marc d’una primera trobada durant la qual l’alcalde va exposar els principals temes que la Generalitat té pendents amb Terrassa, especialment en infraestructures, mobilitat i habitatge. L’alcalde va fer especial incís en les actuacions pendents de conservació i manteniment de les rieres, i va demanar al conseller que la Generalitat destini més inversions en el manteniment de les infraestructures i de les lleres. L’alcalde va convidar el conseller a mantenir una segona trobada, en aquesta ocasió a la ciutat de Terrassa, coincidint amb els treballs de retirada de la vegetació de la riera de les Arenes que es realitzaran aquesta tardor, i per fer seguiment de la resta de temes tractats ahir a Barcelona.

Pel que fa a les infraestructures de transports, en el decurs de la reunió es va parlar, entre d’altres qüestions, de la necessitat de millorar la qualitat del servei dels Ferrocarrils de la Generalitat pel que fa a la freqüència de circulació de trens en hores punta. Així mateix, també es va recordar que encara s’ha de posar en funcionament el nou aparcament de l’estació de les Nacions Unides, i s’ha d’accelerar la posada en marxa de la T-Mobilitat per resoldre la discriminació de la ciutat, que es troba en la zona tarifària 3. També es va fer seguiment de les obres d’ampliació de la C-58 que la Generalitat està ja duent a terme per fases, i es va insistir en la necessitat d’implementar un carril segregat per a vianants i ciclistes a la N-150, i de remodelar la N-150 entre Terrassa i Sabadell per adaptar la carretera a les necessitats reals i convertir-la en via cívica amb calçades separades pels dos sentits i amb espais per a vianants i ciclistes.

A la reunió també hi van assistir el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Marc Armengol, i responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament i del Departament.