Veïns de Ca n’Anglada denuncien assetjament policial i estigmatització per part dels mitjans

Veïns de Ca n’Anglada denuncien l’assetjament per part dels cossos policials i el tractament estigmatitzador d’alguns mitjans de comunicació i de part de la societat contra el barri i, especialment, contra la població d’origen marroquí.

En una trobada organitzada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme que ha aplegat un centenar de persones, veïns del barri, la majoria joves, han denunciat la pressió policial que, asseguren, pateixen habitualment i, de manera especial, les últimes setmanes, arran d’un increment de la vigilància després d’una baralla el 30 de març.

Molts d’aquests veïns lamenten que el barri estigui estigmatitzat per part dels mitjans de comunicació, com ara en un reportatge d’un mitjà d’àmbit estatal, i es queixen que la policia actua de manera molt dura, fins i tot contra menors d’edat.

Aquests veïns asseguren que els casos de delinqüència són minoritaris i que es criminalitza tot un col·lectiu. També lamenten que les institucions tenen oblidat el barri i els seus habitants, sense fer-hi pràcticament millores, i que els joves no tenen oportunitats de formació ni d’integració.

El comunicat elaborat per Unitat contra el Feixisme i el Racisme va en el mateix sentit. Reclama que s’aturi el relat xenòfob d’alguns mitjans i partits, així com l’assetjament policial sobre les persones migrants, moltes d’elles en situació de vulnerabilitat, i que s’elabori un pla de xoc social per les conseqüències de la crisi, sobretot a nivell d’habitatge i d’ocupació per als joves.