Veïns del carrer d’Arquímedes demanen la retirada d’una plataforma en desús per a busos

Els veïns del carrer d’Arquímedes estan farts d’una plataforma per esperar el bus. Quan la Rambla d’Ègara queda tallada al trànsit, per exemple per Festa Major, aquesta és una de les vies que utilitzen els autobusos urbans. L’Ajuntament va instal·lar aquesta ampliació de la vorera ara fa quatre anys, per evitar que els qui esperessin el bus impedissin el trànsit de persones per la vorera. Però un afegit que havia de ser provisional s’ha convertit en permanent, ocupant un dels pocs espais de càrrega i descàrrega de la zona propera a la plaça del Progrés.

Els veïns del carrer han traslladat aquestes queixes a l’Ajuntament, però la resposta del consistori els ha deixat amb un pam de nas: la instal·lació de la plataforma es va fer tan a consciència que ara resultaria massa car treure-la. El problema, segons els mateixos veïns, és que a més de provocar caigudes i ocupar espai, no compleix cap mena de funció, perquè, per motius de fluïdesa de trànsit, ara els autobusos s’aturen uns quants metres més avall.

Fins i tot, hi ha camions que s’enfilen a la plataforma davant la manca d’alternatives per descarregar la mercaderia als comerços propers. Els veïns expliquen que una vegada va quedar tan malmesa que estaven convençuts que en significaria la retirada, però, en comptes d’això, l’Ajuntament la va reparar.