Vera García, alumna de l’Escola Andersen, guanya una beca Amancio Ortega

Aquest curs, Vera García estudia quart curs de l’Educació Secundària Obligatòria a l’Escola Andersen, al barri de Can Palet. L’any que ve farà primer de Batxillerat a l’Institut de Campbell River, a Vancouver (Canadà). És una dels 600 estudiants de tot l’Estat espanyol que ha guanyat una beca de la Fundación Amancio Ortega pel curs 2020-2021. Dues alumnes més de Terrassa també han estat seleccionades. 2.500 estudiants de tot l’Estat han fet les proves.

Ara, a principis de març, els 600 becats estan convocats a Madrid, durant dos caps de setmana, per fer diferents sessions d’orientació i xerrades informatives sobre l’experiència que estan a punt de viure. A principis de setembre, tots els becats sortiran es de Madrid cap al Canadà o els Estatus Units.

Aquesta fundació té programa d’ajudes perquè joves d’instituts i escoles puguin aprendre l’anglès i francès durant un curs acadèmic. 100 d’aquestes beques són per a l’alumnat gallec i les altres 500, per a la resta de comunitats.

Els estudiants seleccionats conviuran amb una família del país d’acollida durant tot un curs. La beca cobreix el cent per cent de les despeses: viatge, taxes i matrícula, allotjament i manutenció. També hi ha previst el suport continuat durant els 10 mesos a l’estranger i assegurança mèdica i també en cas d’accident. La fundació s’encarrega de la convalidació de l’any acadèmic.