Axioma Furgo Electrica G

‘Vestim 5 hospitals amb 0 residus i 0 emissions’ d’Axioma a la setmana europea de la prevenció de residus

Axioma Solucions, l’empresa de serveis i suport sanitari vinculada a MútuaTerrassa, ha participat en l’edició 2022 de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. I  ho ha fet amb el projecte Vestim 5 hospitals amb 0 residus i 0 emissions abastint, amb el seu producte tèxtil reutilitzable, a 5 grans centres hospitalaris de Catalunya. Aquesta acció ha suposat l’estalvi de fins a 10.226 Kg de residus en una setmana

El seu servei  inclou des de l’abastiment de diferents productes tèxtils d’ús sanitari, fins a la gestió , tractament, i esterilització del mateix producte. Els cinc grans hospitals inclosos en el projecte de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus són  MútuaTerrassa, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Vall d’Hebró, l’Hospital de Mollet i Bellvitge. Aquests cinc centres es proveeixen  amb diferents productes tèxtils reutilitzables. Es tracta de les bates de protecció EPI, les bates estèrils, els pijames quirúrgics i la cobertura quirúrgica. 

Una intervenció major, doncs, on s’utilitzi material d’un sol ús pot generar, aproximadament, uns 3.5 kg de residus. Amb el material tèxtil d’AXIOMA la generació de residus per cada intervenció major o menor és nul·la. En el cas de MútuaTerrassa i de l’Hospital de Mollet, l’estalvi de residus ha estat de 3.036 kg i 1.865 kg respectivament durant aquesta setmana.

 Innovació i servei 

Actualment Axioma Solucions proveeix més d’una vintena de centres sanitaris de tot Catalunya,  abastint-los de producte tèxtil reutilitzable. També gestiona tot el servei de lliurament, recollida, gestió i control del producte. Gràcies al compromís daquesta empresa i d’aquests centres cap a una gestió més sostenible dels serveis sanitaris, podem parlar d’un estalvi anual de fins a 900.000 kg de residus sanitaris a Catalunya.