Veu la llum el vi ‘5 quarteres’ de les vinyes ecològiques de la Vall d’Horta

Fruit d’un somni de joventut i d’un repte personal i familiar de viure de la terra veu la llum el vi ‘5 quarteres’, de les vinyes ecològiques de la Masia la Muntada a la Vall d’Horta, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.

La iniciativa forma part d’un projecte de recuperació del cultiu de la vinya amb 5 varietats locals, que s’havien cultivat a la zona de Sant Llorenç Savall: Picapoll, Sumoll, Ull de llebre, Samsó i Garnatxa.

L’equip encapçalat per Adrià Garriga treballa els ceps amb cultiu ecològic i ànima social i ho fa en xarxa amb L’Olivera, una cooperativa d’inclusió social amb més de 40 anys d’experiència.

Aquest dilluns s’ha fet la presentació institucional d’aquests dos vins joves en el seu primer any d’elaboració: un de blanc 100% Picapoll i un de negre de les varietats Ull de llebre i Samsó.

En total, s’han fet 3.000 ampolles del ‘5 quarteres’ blanc i 1.000 del negre que, a partir d’ara, es podran adquirir a través de la web, petits cellers de la comarca i restaurants del parc.

Totes aquelles persones que vulguin conèixer de prop aquesta iniciativa podran participar en la jornada de portes obertes de la Masia la Muntada el proper 28 de maig amb visites a la vinya, tastos i altres activitats.