Via Crucis “confinat” a la catedral del Sant Esperit

La pandèmia també ha afectat als actes del Divendres Sant. El Via Crucis, que acostuma a aplegar centenars de persones als carrers del centre de Terrassa, s’ha hagut de fer a porta tancada dins de la catedral del Sant Esperit.

El temple de la plaça Vella ha aplegat desenes de persones, mantenint la distància de seguretat, i que han estat testimoni de com el pas recorria el passadís central de la Catedral en comptes de fer-ho pels carrers del voltant.

Les reflexions que han acompanyat cadascuna de les catorze estacions del Via Crucis han estat centrades, especialment, en la situació sanitària i en les persones afectades, des de les víctimes mortals que ha deixat el virus, passant pels malalts i els seus familiars, i amb un record també per al personal sanitari de primera línia.

Més enllà del Via Crucis, la catedral ha acollit aquests dies de Setmana Santa una trentena de celebracions, més del doble que abans de la pandèmia, per poder garantir que, amb l’aforament reduït, tots els fidels que ho volguessin poguessin assistir-hi.

D’altra banda, i com cada Setmana Santa, també s’ha pogut visitar als matins el Museu de la Catedral, que acull els passos i misteris de les antigues processons del Sant Enterrament, a més d’altres objectes i documents dels segles d’història de la catedral egarenca.