Vicente Gómez participa en la Setmana d’Entrenaments amb Sergio Scariolo

El coordinador de la secció de bàsquet del CN Terrassa Vicente Gómez va prendre part entre dilluns i dijous en la Setmana d’Entrenaments amb el seleccionador estatal Sergio Scariolo, emmarcada en el pla d’activitats conjuntes entre la Federación Española de Baloncesto (FEB) i l’Asociación Española de Entrenadores de Baloncesto (AEEB). L’esdeveniment, que va aplegar una dotzena de tècnics d’arreu de l’Estat, va desenvolupar-se a Guadalajara en el decurs de la concentració de la selecció espanyola absoluta masculina prèvia als partits contra Bielorússia i Montenegro, classificatoris per a la Copa del Món de Xina 2019.

Després de la presentació de l’activitat i de la foto oficial, que va comptar amb la presència del president de la FEB, Jorge Garbajosa, els tècnics van reunir-se amb Sergio Scariolo, que els va explicar detalladament la planificació de la setmana de treball, amb els objectius i la metodologia de les sessions. Els tècnics van poder veure a peu de pista les evolucions de la selecció estatal masculina i analitzar l’aplicació pràctica de tots els conceptes que s’exposaven a les reunions.

Al marge de les dobles sessions a peu de pista, al vespre, els entrenadors participants van compartir conversa amb el cos tècnic de la selecció, que va relatar el camí que s’ha seguit fins arribar a la selecció final dels jugadors i la feina de planificació al complet per a aquesta concentració. Les exposicions van incloure aspectes físics, estadístics i tàctics. Els tècnics convidats van tenir l’ocasió també d’aclarir dubtes de forma personal amb Sergio Scariolo, que va argumentar els motius per escollir determinades situacions de joc tant defensives com ofensives.

“Ha estat una formació molt interessant, un aprenentatge intensiu”, afirma Gómez. “Una de les coses més rellevants que hem conegut ha estat el mètode FEB, que pretén instaurar un patró de joc des de la categoria cadet, des dels 14 anys, fins a la categoria absoluta. Un estil adaptable, això sí, a les característiques dels jugadors de què es disposi”. “Hem pogut conèixer de primera mà com es fa el seguiment dels jugadors amb possibilitats de ser seleccionats i com s’apliquen les estadístiques en la posada en pràctica dels sistemes”, afegeix. “Per exemple, hem vist com, a partir de les posicions des d’on anota un jugador, és a dir, des de la seva habilitat, es desenvolupa una situació de joc determinada”, relata Gómez.