Vidres a la sang presenta en directe el cinquè àlbum de la banda, ‘Fragments de l’esdevenir’

Els Vidres a la sang tornen demà dissabte a pujar dalt d’un escenari. Serà a la sala La Nau, al barri del Poblenou de Barcelona, a les 21h. Des de l’última vegada que el conjunt egarenc va tocar en directe davant del públic han passat una pandèmia i més de tres anys. Un període que l’Eloi Boucherie i companyia han aprofitat per treballar en el cinquè àlbum del grup. Publicat al juliol, es titula ‘Fragments de l’esdevenir‘ i manté la insòlita combinació que defineix el grup: la poesia de Miquel Martí i Pol i el death metal.

‘Fragments de l’esdevenir’ aplega cinc cançons. Dues basades en textos de Martí i Pol, ‘Ara és demà’ i ‘Salveu-me els ulls’. Són potser els dos temes més optimistes, en oposició a les altres tres cançons, totalment de collita pròpia i resultat de vivències personals d’aquells temps inicials de pandèmia i confinament.

Un disc que s’ha fet esperar

‘Fragments de l’esdevenir’ es va enregistrar entre finals de 2020 i principis de 2021. Que trigués més d’un any i mig a publicar-se és en part culpa de la falta de matèries primeres a l’hora de produir vinils. I és que, a banda de totes les opcions digitals, l’àlbum es pot obtenir en tres formats físics: vinil, disc compacte i cassette. Després, el fet de dedicar-s’hi per amor a l’art ha fet impossible portar el disc al directe fins ara a aquest mes de gener. Segurament, una oportunitat que es repetirà poques vegades.

Al mateix temps, Vidres a la sang és un grup que ja acumula més de 20 anys de trajectòria. Liderat per l’Eloi Boucherie a la veu, guitarra i composicions, actualment la formació inclou l’Albert Martí a la guitarra, el Cristian Vilches al baix i el Jordi Farré a la bateria. Al concert de demà dissabte els acompanyaran els també egarencs Vrademargk.