Una Delegació Del Vallès Occidental Visita La Ciutat De Tarragona Per Conèixer L’experiència De Recollida De Residus Amb Contenidors Intel•ligents

Visita a Tarragona per conèixer la recollida amb contenidors intel·ligents

 Aquest divendres, una delegació  del  Consorci de Residus, i de Terrassa entre d’altres municipis del Vallès Occidental han visitat  Tarragona per conèixer l’experiència de recollida amb contenidors intel·ligents. Aquesta visita s’ha fet en el marc de les Jornades Tècniques del Consorci de Residus

A Tarragona han compartit l’experiència de la ciutat en la posada en marxa de la recollida amb contenidors tancats i l’aprovació del futur contracte 2023-2032. Una visita als barris on s’ubiquen els contenidors intel·ligents. Ha permès, així avaluar-ne la seva tecnologia, funcionalitat, experiència general i sobretot en la gestió de targetes. Van ser implantats com a prova pilot el 2021 i consolidats al llarg del 2022.

El president del Consorci de Residus i alcalde de Matadepera, Nil López, ha explicat que “hem volgut incidir en models que puguin respondre les necessitats de les grans ciutats, amb un paradigma molt diferenciat dels petits municipis. Per això és molt interessant poder compartir amb ciutats com Tarragona o Girona o fins i tot d’altres punts, la seva experiència”.  

Des del Consorci per a la Gestió de Residus es segueix treballant per a poder millorar la recollida selectiva als municipis vallesans. Amb aquest objectiu s’estan coneixent diferents experiències de gestió i de recollida per tal de valorar quines poden ser les més apropiades per la comarca.

[Foto: Consorci per a la Gestió de Residus]