Visita guiada per conèixer l’oferta de fondes del modernisme

Amb la temàtica gastronòmica com a rerefons d’aquesta edició, una altra de les activitats del programa de la Fira Modernista ha estat l’itinerari sobre “Les Fondes del Modernisme”. Una ruta que s’ha pogut visitar durant els matins de dissabte i diumenge, i que ha servit per descobrir com era l’oferta de restaurants de la ciutat viatjant un segle enrere.

Durant la ruta, els visitants s’han pogut fer una idea de quins eren els costums culinaris de l’època modernista, així com descobrir les diferències entre les cartes i els menús que oferien els restaurants segons la classe social a la qual s’adreçaven.

Seguint amb la mateixa temàtica, l’itinerari “Fonda i diversió” també ha ofert la possibilitat de conèixer el patrimoni modernista des d’una vesant més lúdica. En aquest cas, la ruta, d’una hora de durada, ha arrencat dissabte a les 6h de la tarda des del carrer de Sant Pere, amb l’objectiu de visitar l’antic Círcol Egarenc i l’Hotel Peninsular. A través d’aquestes visites guiades, els assistents han pogut conèixer tot tipus de detalls i curiositats sobre els costums lúdics i alimentaris de l’època. Per tal de mantenir viu aquest esperit modernista, encara que només sigui per uns dies, el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca ha organitzat el 13è Concurs d’ambientació de bars i restaurants.