Viva Belgrado i Ànteros, el 9 de maig a la Nova Jazz Cava

Ja s’han exhaurit les entrades del doble concert  de Viva Belgrado i Ànteros el proper  9 de maig a la Nova Jazz Cava, dins el Terrassa Música Moderna (TMM).

A la tardor de 2017, Viva Belgrado van compaginar dates per la península, festivals i gires per UK, Japó i Amèrica Central, amb la composició del seu nou disc que presentará a Terrassa. Entremig, una petita reestructuració interna, amb canvi de bateria inclòs, i un enregistrament frustrat a mitjans 2018 que va suposar una petita aturada en la seva agitada activitat, pràcticament imparable des de l’edició de “L’Hivern” (2013).

“Flores, Carne” (Walking is Still Honest, 2014) i “Ulisses” (Aloud, 2016) van despertar una inusitada expectació entre el públic amb aquesta particular barreja d’estils que han portat a Viva Belgrado a tenir un so propi i reconeixible a primera escolta.

Sembla ser que Ànteros va començar un a mica com a broma, entre mig d’altres projectes, ex-projectes de renom i fins al que aprenia a tocar el seu instrument en aquells moments, Ànteros van agrupar 5 cançons sota el nom de “Lunas” que, després d’un any i un petit canvi de formació, va acabar derivant en “Cuerpos Celestes”, el seu primer disc llarg, que els va servir per tocar en festivals com el Resurrection Fest, AMFest o girar per tot Europa, acabant amb un històric Sold Out a Barcelona.

Després d’esgotar 3 edicions  i un temps de descans per compondre, la seva esperada tornada es diu “… y en paz la oscuridad” (Aloud Music, 2020), i podem afirmar que la broma, si alguna vegada ho va ser, s’ha acabat. Gravat entre Galícia i Barcelona en plena pandèmia a les ordres de Carles Santos i Jorge Mur.