Voluntariat amb gent gran per combatre la soledat no desitjada

Amb el lema #GransLovers, la Creu Roja i la Diputació  impulsen per setè any la campanya de captació de voluntariat amb gent gran per fer front a la soledat no desitjada d’aquest col·lectiu. Una situació que s’ha vist especialment agreujada pel context de pandèmia.

A través d’aquesta campanya  es vol sensibilitzar la població sobre la importància dels programes dedicats a la gent gran. A més es pretén animar més persones a unir-se a l’equip de voluntaris i voluntàries que els fan possibles.

Al llarg d’aquest any, la Creu Roja ha atès 5.127 persones grans a la demarcació de Barcelona gràcies al suport de 727 persones voluntàries. L’organització ha posat el focus en donar suport a aquest col·lectiu per millorar la seva independència i autonomia personal. Un factor, doncs que incideix en l’aïllament físic i social. Alhora s’ha promogut les accions perquè puguin incrementar i reforçar la seva xarxa social a través d’activitats individuals, com els acompanyaments, i d’activitats grupals.

<<Creu Roja ha atès 5.127 persones grans a la demarcació de Barcelona amb el suport de més de 700 persones voluntàries.>>

Amb aquest objectiu se’ls han apropat les noves tecnologies  i facilitar també les gestions administratives.  A més s’han organitzat propostes grupals en grups bombolla. D’aquesta manera, la Creu Roja s’ha adaptat a la situació actual per continuar atenent a la gent gran i de les seves necessitats.

La campanya es du a terme de l’1 al 12 de desembre i es pot seguir a través de Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #GransLovers. En aquestes xarxes també s’emet l’espot de la campanya.

Les accions de #GransLovers s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per la Creu Roja i l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona.