Vox commemora el 40è aniversari de la Constitució amb un acte amb el secretari general del partit, Javier Ortega

Una cinquantena de persones han commemorat el 40è aniversari de la Constitució Espanyola, en un acte convocat per Vox.

Inicialment, el partit volia fer l’acte al Raval de Montserrat, però l’Ajuntament va denegar el permís per fer l’acte al Raval i, finalment, la celebració s’ha fet a la plaça 1r de maig.

Per commemorar el 40è aniversari de la Constitució, l’acte ha comptat amb la presència del secretari general del partit, Javier Ortega, que ha arribat entre aplaudiments.

Tot seguit, s’ha fet la lectura d’un seguit d’articles de la Constitució, entre ells l’article 155.

Paral·lelament, centenars d’antifeixistes s’han concentrat a la Rambla Francesc Macià per intentar impedir la celebració de l’acte de Vox. Jesús Rodríguez no ha volgut opinar al respecte.

Per acabar, els assistents han desplegat una gran bandera espanyola.

VOX demana la dimissió del regidor Javier García
VOX Terrassa ha emès un comunicat en què exigeix la dimissió o immediata destitució del regidor Javier García.  Per a la formació el regidor de presidència, en roda de premsa dimarts passat amb motiu de la denúncia de VOX contra l’alcalde i el regidor de Via Pública, va manifestar que “plantaran cara a tots aquells que només pretenen aportar a la política i a la societat confrontació, odi, insults i injúries ” i que” tolerància zero contra el feixisme”. Per a VOX, aquestes paraules “eren un possible preludi d’altercats contra la nostra formació” i, per tant, les rebutgen profundament. Consideren, a més, que es tracta d’un conjunt de manifestacions per part del regidor que “anaven en la línia de l’assetjament i intimidació al nostre partit polític perquè no féssim cap acte a la nostra ciutat. Ciutat que és de tots i no només del partit que porta 40 anys governant sense control per l’oposició i en moltes ocasions gràcies al suport dels radicals separatistes”.

En el mateix sentit, el comunicat de VOX lamenta també que aquestes paraules “no van ser desqualificades pel nostre alcalde i que finalment han causat els gravíssims incidents i pels que malauradament Terrassa ha estat notícia a tot Espanya”.

VOX, que assenyala l’ANC i la CUP com a responsables dels incidents de dijous a Sant Pere Nord, agraeix la feina feta per la Policia Municipal de Terrassa i els Mossos d’Esquadra per garantir en tot moment la seva seguretat en l’acte de commemoració dels 40 anys de la Constitució. Se solidaritza, finalment, amb els agents que van patir lesions, per als quals esperen una ràpida recuperació.

VOX, que lamenta els incidents, sol·licita a l’Ajuntament que quantifiqui els desperfectes ocasionats i que aquests siguin reclamats a les organitzacions que van convocar “la manifestació violenta i que tant de mal ha fet a la nostra ciutat”.