Vuit detinguts a Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses per cultiu de marihuana i distribució de cocaïna

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre el 2 i 6 de novembre vuit persones, set homes i una dona, d’entre 36 i 66 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i organització criminal. Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a finals d’octubre després de tenir coneixement de l’existència d’un grup organitzat que es dedicava a la distribució de substàncies estupefaents pel Vallès Occidental. Estaven perfectament organitzades i disposaven de cinc pisos a Terrassa, Vacarisses i Rubí que utilitzaven per fer cultius intensius de marihuana i distribuir cocaïna.

El 2 de novembre es va fer una entrada i perquisició en un domicili de Terrassa on es van trobar bàscules de precisió, 15 paperines de cocaïna, 3 grams de cocaïna en roca i 18 bossetes de marihuana preparades per una imminent venda. En aquest pis es va detenir dues persones. L’endemà, 3 de novembre, es van efectuar quatre entrades més en dos domicilis de Terrassa, un de Rubí i un de Vacarisses. En un dels domicilis de Terrassa es van detenir dues persones i es van comissar bosses amb marihuana, petites quantitats de cocaïna i anabolitzants. En l’altre domicili es van intervenir tretze mil euros en bitllets fraccionats.

En el domicili de Rubí es va descobrir que estava perfectament condicionat per efectuar un cultiu intensiu de marihuana, amb ventiladors i extractors, productes fitosanitaris i una zona per l’assecament dels cabdells. En aquest pis es van intervenir 200 testos amb tiges de marihuana i 200 plantes en una fase inicial de creixement.

La darrera entrada es va fer en una casa de Vacarisses, on els investigadors van localitzar unes 6.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement i es van efectuar dues detencions.

La investigació va concloure el passat dia 6 de novembre amb la detenció a Terrassa de dues persones més que també formaven part de l’organització. Els detinguts van passar els dies 5 i 7 de novembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que va decretar la llibertat amb càrrecs dels 8 detinguts.