Vuit sortidors d’aigua entre les mesures per mitigar la calor

Aquest divendres entren en funcionament vuit petits sortidors d’aigua repartits per la ciutat. Per la seva banda l’accés a la piscina municipal de Vallparadís entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda, continuarà sent gratuïta fins aquest dissabte. Aquestes són dues de les mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa en un intent de mitigar els efectes que produeix l’onada de calor d’aquests dies. Unes temperatures superiors al què és habitual i que a partir d’aquest dissabte tendiran a normalitzar-se segons les últimes previsions.

Els sortidors s’han instal•lat en places de paviment dur on el sol rescalfa més l’ambient i on es faran alguns dels actes de Festa Major. Els sortidors s’han posat al Raval de Montserrat, davant el Mercat de la Independència, al Portal de Sant Roc, a la plaça Nova, a l’Horta dels Frares al Parc de Vallparadís, a les places Lluís Companys i Primer de Maig, a l’espai socioesportiu a prop de la plaça del Segle XX, i a la plaça de Can Palet, davant del Centre Cívic Alcalde Morera. L’ús d’aquests sortidors són sota la responsabilitat dels usuaris i els menors d’edat hauran d’anar acompanyats.

Pel què fa al Parc de Sant Llorenç del Munt, de moment la Generalitat ha decidit NO restringir-hi l’accés, tal i com ha fet en 6 parcs naturals de Catalunya pel risc d’incendi. Aquestes mesures formen part del Pla d’Emergència Municipal activat per l’avís d’aire tropical que pot fer que les temperatures diürnes superin els 40 graus i les nocturnes no baixin dels 20. I tot coincidint amb la Festa Major que ha fet reforçar les mesures de prevenció en aquells actes a l’aire lliure i en hores de calor extrema.

D’altra banda la Generalitat també manté activat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica, la fase prèvia a un episodi ambiental, pels nivells moderadament elevats de partícules en suspensió. A aquest avís s’hi afegeix un altre per nivells moderats de diòxid de nitrogen a tota la conurbació de Barcelona. Com a Barcelona, a Terrassa ahir es va superar el llindar dels 160 micrograms de diòxid de nitrogen (NO2), per metre cúbic. Per això, la Generalitat demana que es prioritzi el transport públic davant el vehicle privat.