I6a0142

Vytrus Biotech, premiada per cultivar cèl·lules mare vegetals

L’empresa terrassenca Vytrus Biotech ha estat guardonada amb el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental amb una dotació de 10.000 euros.

El jurat ha atorgat el primer premi a Vytrus Biotech per ser “un projecte disruptiu, sostenible, amb viabilitat econòmica i tècnica, i aplicable a molts sectors consolidats, com la cosmètica i la salut. També per ser una mostra que la ciència, la innovació i la tecnologia, juntes, són una resposta als grans reptes de la societat i una solució per al futur del planeta.”

En concret, Vytrus Biotech ha desenvolupat una plataforma tecnològica que permet cultivar les cèl·lules mare vegetals i aplicar determinats tractaments per obtenir ingredients actius d’alt valor afegit. Actualment desenvolupen, produeixen i comercialitzen aquests actius en el sector de la dermocosmètica i la salut.

En aquesta tercera edició, el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental ha rebut 28 projectes procedents de pimes i autònoms amb seu a Catalunya que han desenvolupat un projecte o procés innovador i sostenible, com a mínim des de fa un any.

El Premi, que es va crear l’any 2019, té per objectiu promoure la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit empresarial en resposta a les necessitats actuals, per tal de millorar el benestar de les persones i l’estat del medi natural. També pretén reconèixer i fomentar en la societat els valors pel respecte al medi ambient.