Vytrus idea la base d’un tractament capil·lar a base de cèl·lules mare vegetals

L’empresa de biotecnologia Vytrus ha desenvolupat un ingredient que la indústria dermoestètica farà servir per un producte que frena la calvície i afavoreix la crescuda de cabell.

No té res a veure amb els anticaiguda capil·lars que hi ha hagut fins ara perquè aquest, el Vytrys Hair, és natural i ecològic, fet a partir de cèl·lules mare extretes de la planta tropical Cúrcuma Longa. Encara no és al mercat però en l’assaig clínic ha tingut uns resultat òptims.

Qui vulgui el podrà provar i donar-ne l’opinió a través d’una campanya de micromecenetge que és a punt d’acabar. Ja ha superat amb escreix els 18.000 euros necessaris per tirar endavant la fabricació limitada dels primers envasos de Vytrus Hair. Unes 150 persones han demanat fer el tractament, de 3 o 6 mesos, amb preus a partir dels 100 euros. Gràcies a aquest ingredient de cabell l’empresa terrassenca ha rebut enguany un premi mundial als Beauty Industry Awards.

Vytrus es va fundar al 2009 en el sí de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. L’empresa no para de créixer i avui ja compta amb una dotzena llarga de treballadors. A la tardor ampliarà capital, sortirà a borsa i guanyarà metres quadrats.

Tot i aquesta efímera campanya pel consumidor final, Vytrus no es planteja saltar al món comercial. La seva especialització és fabricar ingredients per a empreses industrials. La terrassenca també ha desenvolupat ingredients per a cremes antienvelliment o protectors solars a partir de cèl·lules mare d’altres plantes.