Xavi Lleonart: “Més que una paga, el que necessitem són unes condicions dignes”

Plantilles esgotades i precaritzades. Així defineix el comitè d’empresa del CST la situació que viuen els professionals sanitaris un cop passat el pic de l’epidèmia i veure com els llits d’UCI, en el cas de l’Hospital de Terrassa, es van arribar a multiplicar per 5.

El president del comitè, Xavi Lleonart, considera que la compensació econòmica als treballadors anunciada per la Generalitat no és cap solució al problema de la sanitat pública.

Lleonart diu que aquests problemes, en el cas del CST, es fan difícils de gestionar per la falta d’autonomia de la institució al estar immersa en un pla de viabilitat. El president del comitè d’empresa afegeix que les ràtios de personal estan al mínim i que els sous en prou feines han pujat en els últims deu anys.

En relació a la injecció anunciada pel govern de 80 milions en dos anys a la sanitat, Lleonart recorda que el pressupost d’aquest any frega els 10.000 milions, i que, per tant, és una xifra irrisòria. Caldria, segons ha dit, uns 5.000 milions d’euros per reflotar la sanitat pública.