Xavier Roca, director de l’ESEIAAT: “El futur és la tecnologia”

El recent reescollit director de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, l’ESEIAAT, Xavier Roca, diu en una entrevista publicada per la mateixa universitat que el segle XXI será sí o sí un segle eminentment tecnològic i que per tant, “El futur és la tecnologia”. Roca fa aquesta afirmació després de constatar la feina que fa la Universitat en recerca aplicada, la principal fortalesa del centre i punt de referència en la trasmissió de coneixement i la innovació tecnológica. Una feina que després arriba a les produccions de les indústries, institucions i ara també a les petites i mitjanes empreses.

I tot, situat en una comarca, “el gran Vallès”, que és la 41ena província d’Espanya amb el PIB més gran. Una comarca que sobretot vol continuar vivint de la indústria i en la qual la Universitat hi té molt a dir en proporcionar el talent necessari gràcies a la versatilitat dels seus estudis. El director també es proposa augmentar la presencia femenina, tant a les aules com en la recerca i mantenir el prestigi internacional que tenen els seus alumnes.

A l’entrevista, Roca aprofita per reivindicar un millor finançament de la Universitat per assolir nivells europeus. Tota l’entrevista es pot veure al canal de YouTube de la UPC.

Xavier Roca, nascut a Vilafranca del Penedès el 1974, és doctor enginyer industrial per la UPC des del 2005 i profesor a la Universitat de Terrassa des del 1999, de la qual ha estat recentment reescollit per quatre anys més, director de la ESEIAAT.