Xero Gasol: “Hem de tenir confiança i els jugadors entendre que no anem a Holanda a fer turisme”

La pandèmia ha regalat a l’Atlètic Terrassa una Final Four de l’Euro Hockey League, la màxima competició continental de clubs, que tindrà lloc a Amstelveen, Holanda. L’aturada de la lliga fa un any, quan encara quedaven moltes jornades, va arribar amb el quadre de Can Salas en primera posició i, uns mesos més tard, amb la concessió del bitllet per a una fase final de l’EHL.

Serà en un format exprés, sense eliminatòries de vuitens ni quarts de final, en el qual en dos partits pots proclamar-te campió d’Europa. Els de Xero Gasol arriben en un moment òptim de forma, líders a la lliga, i amb la màxima il·lusió tant per als veterans com per als debutants en aquesta competició.

Però el camí no serà gens fàcil. En la semifinal de dissabte (18.45h) els de Xero Gasol es trobaran primer amb la bèstia negra de l’Atlètic dels anys 90, l’Uhlenhorst Mülheim alemany, que va apartar els groc-i-negres d’alçar més d’una Copa d’Europa. Entrar bé en el partit serà clau.

L’altra semifinal la disputaran el gran favorit per alçar el títol, el Bloemendaal holandès, contra el Royal Leopold belga. Diumenge es jugarà el partit per la medalla de bronze i dilluns 5 d’abril (16.00h) la final.

L’Atlètic no ha fet podi en l’actual format d’EHL instaurat la temporada 2007-08, tot i que la campanya 2015-2016, amb Roger Pallarols a la banqueta, va acabar quart en la Final Four disputada al Pau Negre de Barcelona.

Ser efectius de cara a porteria, clau en l’eliminatòria de semifinals

Sessió d’entrenament al Josep Marquès de Can Salas abans de viatjar cap a Holanda