Yolanda Domínguez: “Hem normalitzat les imatges sexistes”

El poder de la imatge com a mitjà per consolidar estereotips ha estat el tema central de l’acte institucional del Dia de la Dona. L’artista visual i activista Yolanda Domínguez ha fet una xerrada al Teatre Principal en la que ha criticat com es fomenten els rols de gènere i l’impacte de la publicitat per perpetuar-los. Domínguez ha repassat els referents femenins de la infància per a moltes dones, basats en personatges passius, amb poca iniciativa, amb funcions decoratives i a expenses del que fessin els companys masculins.

Domínguez ha alertat que la població no sigui conscient d’aquelles campanyes de publicitat en la que es representa la dona com una figura lànguida i defallida.

En el pla insitucional, tant la regidora de Polítiques de Gènere, Gracia García, com l’alcalde, Alfredo Vega, han parlat d’un 8 de març que aquest any és diferent d’altres.

En l’acte s’han lliurat els premis del concurs del cartell del 8 de març. La guanyadora ha estat Belén Bach, pel cartell titulat Ben Amunt. També ha comptat amb l’actuació de la pianista Clara Peya i la ballarina Ariadna Peya.