La nova junta de la Hermandad del Rocío vol atraure més joves a l’entitat

Des de l’octubre la Hermandad Andaluza de Nuestra Señora del Rocio té una presidenta jove. Es diu Belén Valenzuela i aquest dijous ha rebut la visita de l’alcalde. Jordi Ballart ha conegut de primera mà els objectius de la nova junta i ha fet una volta guiada pel local de l’entitat, al gimnàs de l’antiga escola Eusebi Cima, a Can Jofresa.

La junta de la Hermandad encapçalada per Valezuela inclou persones de diferents perfils i edats. Per aquests quatre anys es posa com a objectiu principal atraure més joves a l’entitat. I és que dels 107 membres actuals, els jovent és minoritari.

Una altre dels objectius de la Hermandad és reformar el seu carro i dotar-lo d’unes rodes que resisteixin millor el pas per tot tipus de camins.

A banda del Rocío, l’entitat organitza altres altivitats al llarg de l’any, com una missa rociera i dinar de germanor cada tercer diumenge de mes, la trobada rociera a l’octubre i una cantada de nadales al desembre.

Com la majoria d’entitats aquest any s’han quedat sense la seva festa grossa, en el seu cas la Romeria del Rocío que s’havia de celebrar a finals de maig. Conscients de les necessitats de moltes famílies amb situació laboral i econòmica precària per culpa del coronavirus, han recollit aliments bàsics i els han lliurat al Rebost coincidint amb la visita de l’alcalde.